Tulevaisuus

Tämän tyyppisille tapahtumille on ehdottomasti enemmänkin tilausta Suomessa. Maa on tunnetusti erittäin kiinnostunut autourheilusta, nopeista autoista sekä muista laitteista.

Jo vuosia on puhuttu, huhuiltu ja haaveiltu, että Suomessa vielä joskus ajettaisiin ihan oikea F1-kilpailu. Siihen on varmasti vielä pitkä matka ennen sen toteutumista, mutta pienemmässä mittakaavassa autoja toivottavasti nähdään myös tulevaisuudessa Suomen kaduilla sekä erinäisissä tapahtumissa.

Suomesta on jatkuvasti ollut formulasirkuksessa kovia kärjen tuntumassa ajavia kuljettajia. Tämä jos mikä pitää suomalaisten kiinnostuksen sarjaan, kuskeihin sekä autoihin erittäin korkealla. Tämä taas johtaa siihen, että myös tämäntyyppiset näytöstapahtumat kerää kerrasta toiseen valtavasti yleisöä.

Tapahtuma

Varmasti oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan järjestetty tapahtuma olisi tulevaisuudessakin hurja menestys. Uskon, että jopa näytösajotyyppiset tapahtumat vetäisi väkeä lehtereille, vaikka tapahtuma olisi maksullinen. Helsingissä sekä sen lähialueella on myös paljon parempia alueita johon luoda tämän tyyppisiä isoja tapahtumia. Rautatientorin totaalinen sulkeminen päiväksi, sekä 25 000 ihmisen saapuminen alueelle aiheuttaa kuitenkin omat haasteensa.

Suomalaisia kuskeja on edelleen reilusti kilpailemassa kuninkuuslajissa. Täytyykin siis toivoa, että myös tulevaisuudessa saataisiin mahdollisimman hyvin paloja tuosta sarjasta myös Suomen kamaralle. Kyllä se pitää fanit innokkaina sekä taatusti synnyttää aina ison määrän uusia faneja.

Suomen GP

En edes viitsi arvailla kuinka suuren massan suomalaisia ihan oikea F1 osakilpailu saisi liikkeelle mikäli se ajettaisiin Suomessa. Mikäli joku taho on vielä joskus kykenevä kilpailun Suomeen tuomaan niin uskon sen olevan iso menestys. Toki F1 osakilpailun järjestäminen lähes tyhjästä vaatii niin tolkuttoman määrän resursseja sekä rahaa, että se varmasti jarruttaa intoa. Radan lisäksi pitäisi rakentaa ympärille paljon muuta ja sen lisäksi saada vielä Suomen GP formuloiden ohjelmaan. Ehkä kaukainen ajatus, mutta ainahan sitä saa haaveilla, uskoa ja toivoa. Uskon vahvasti, että jonain päivänä tämä vielä Suomessa tullaan näkemään.

Se missä Suomessa olisi edes teoriassa mahdollista osakilpailu järjestää niin onkin iso kysymys. Pääkaupunkiseudun lähellä on eniten yleisöä, mutta muualla taas enemmän tilaa. En usko sen jäävän sijainnista kiinni mikäli kisa vielä joskus Suomeen saadaan. Kiva tulisi ensimmäisinä vuosinaan olemaan loppuunmyyty kaikkina päivinä sijainnista huolimatta.